Urtepotte-foccacia med ramsløgspesto

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 5 timer

Tilberedning: 30 min

Vask dine gamle urtepotter af og brug dem i køkkenet. De er fremragende som små lerfade til at bage brød i både i ovnen eller som alternativ til snobrød ved bålet en sommeraften.

Ingredienser

4 stkLerpotter "små"
Neutral olie fx. vindruekerneolie
500 gramHvedemel
100 gramFuldkornsmel
10 gramGær
15 gramSalt
5 dlVand
4 kvisteRosmarin
1 bdtRamsløgsblade "friske"
1.5 dlOlivenolie
100 gramFast ost
1 håndfuldMandler
1Citron
Lidt ekstra Olivenolie

Fremgangsmåde

Pensl lerpotterne grundigt udenpå og indeni med neutral olie. Bag dem uden indhold ved 180 grader i 20 min til de har suget olien ind i sig. Gentag 3 gange mere og lad dem til sidst køle ned. Nu er de mættet med olie til de næste mange gange du skal bage med dem.

Rør gær, 1 dl vand og salt sammen. Tilsæt melet og rør let rundt i dejen. Tilsæt det resterende vand, samt 1 dl olivenolie. Rør det på røremaskinen til det samler sig om krogen eller 5 minutters tid i hånden til dejen er lind og smidig. Stil den på køl i min. 5 timer og hæve. Pensl lerpotterne grundigt indvendigt med olie og læg et lille stykke bagepapir over hullet i bunden af potterne. Læg en kvist rosmarin i hver potte. Tag nu dejen ud, slå den ned og fordel den i potterne. Lad dejene hæve op igen i en times tid i potterne. Varm ovnen op til 250 grader. Pensl dejene med olivenolie, samt et drys salt og bag dem i ca. 15 minutter til de har hævet sig pænt op af potterne og blevet mørkebrune på toppen. Tag dem ud og lad dem køle helt ned før du nænsomt kører en tynd kniv langs kanten af potten for at frigøre brødet.

Blend ramsløg med olie, mandler, ost og citronsaft. Smag til med salt og peber og servér ved siden af dine urtepottefocaccia.

Flere spændende opskrifter