Syltede kantareller
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 5 min.
Kantereller har en rimelig kort sæson i Danmark og når de findes er det ofte i hobetal. Så vær klar og gå på kantareljagt når svampene vokser frem i skovbunden.
Ingredienser
3 dl | Æblecidereddike |
5 dl | Vand |
300 g | Sukker |
2 | Hvidløg |
2 Kviste | Timian |
5 | Peberkorn, sorte |
300 g | Kantareller, rengjorte |
Fremgangsmåde
Kom alt sammen, undtagen svampene, i en gryde og varm det op til sukkeret er opløst. Sluk for blusset og lad lagen køle ned. Hæld svampene i et opbevaringsglas og hæld dernæst den afkølede lage over dem.
Flere spændende opskrifter
Bagte tomater i olivenolie
Disse bagte tomater er det perfekte tilbehør til næsten alt, små intense smagfulde tomater - bagt langsomt i ovnen.
Drømmekage
I 1960 afleverede den dengang 13-årige Jytte Andersen en opskrift til en konkurrence på Brovst Hotel. Her var margarinefabrikken Amo på udkig efter kageopskrifter, og de tog Jyttes opskrift med hjem og gav den navnet Drømmekagen fra Brovst.