Svampe a la creme med rørhatte på ristet brød med sherrysyltede løg og karse

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 30 min.

Tilberedning: 15 min.

Rørhatten kommer virkelig til sin ret her, flødestuvet eller a la creme om du vil – cremet og delikat!

Ingredienser

4 skiverFranskbrød
500 gRørhatte, rengjorte
5 dlFløde
1 KvistRosmarin
2 fedHvidløg
Olie

Syltede løg

2Løg
1 dlSherry, tør
1 dlÆblecidereddike
100 gSukker
2 spskVand

Fremgangsmåde

Start med at sylte løgene. Kog sherry, eddike, sukker og vand op til sukkeret er opløst. Pil og halvér løgene og skær dem i tynde skiver. Hæld løgskiverne i lagen og lad det småsimre i et minut. Hæld løg og lage i en beholder og lad det køle ned.

Varm en stor pande op og hæld svampene på den. Lad dem afgive deres vand og lad det koge næsten helt væk. Tilsæt lidt olie sammen med finthakket hvidløg og rosmarin. Lad det sautere i nogle minutter hvorefter du tilsætter fløden. Lad det nu koge ind til en cremet konsistens.

I mellemtiden rister du brødet og dræner de syltede løg fra lagen. Når fløden er kogt tilpas ind og blevet cremet, smages den til med salt og peber og de 4 skiver ristet brød anrettes med svampe a la creme på. De toppes til sidst med de syltede løgskiver og karse.

 

Flere spændende opskrifter