Stegt andebryst med appelsinsauce, råsyltet græskar, smørstegte minigulerødder og stegt palmekål

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 10 min

Tilberedning: 30 min

Andebrystet er en suværen spise og en genial måde at gøre julemåltidet en smule lettere at tilberede, samtidig uden at gå på kompromis med et af årets vigtigste måltider.

Ingredienser

2 stkAndebryst
2 stkAppelsiner, usprøjtede
50 gramSukker
2 kvisteTimian
2 kvisteRosmarin
0.5Citron
1 stkHokkaido græskar
2 spskÆblecidereddike
1 spskHonning
50 gramSmør
12 stkGulerødder, små
1 hovedPalmekål
1 bkKarse

Fremgangsmåde

Snit andebrysterne med en skarp kniv på fedtsiden og gnid salt i det. Lad det stå i 10 min og trække. Flæk græskarret, skær skrællen af og pil kernerne ud. Skær tynde strimler med et juliennejern. Bland æblecidereddike, honning og citronsaft sammen. Vend vinaigretten sammen med græskarstrimlerne og karse og lad det trække til servering.

Rengør de små gulerødder og flæk dem på langs. Smelt smør på en pande og tilsæt gulerødderne. Lad dem stege ved medium varme i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.

Læg andebrysterne på en kold pande med skindsiden nedad og tænd for medium varme. Lad dem stege i 10 minutters tid på skindskiden til en del af fedtet er smeltet af. Tilsæt timian- og rosmarinkviste. Vend brysterne om og lad dem stege videre i 5 minutter. Tag brysterne op og lad dem hvile. Skru op for varmen på panden. Hæld sukker på panden og lad det smelte. Tilsæt saften samt skallen af appelsinerne skåret fint i strimler. Lad det koge ind før du sigter saucen. Bevar nogle af de fine strimler appelsinskal til serveringen.

Rib kålbladene fra stilken og hak dem groft. Tag en ren og tør pande og steg kort bladene ved høj varme. Tilsæt salt og peber.

Ved servering steges andebrysterne kort på skindsiden ved høj varme for at gøre dem ekstra sprøde. Fordel andebryster i tykke skiver, stegt palmekål, smørstegte gulerødder og råsyltet græskar på tallerkenerne og top med appelsinsaucen og evt. nogle strimler appelsinskal.