Spaghetti med grønne asparges

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 20 min

Tilberedning: 10 min

Vi elsker asparges, og når de er sæson – ja så skal der asparges i alt. Denne skønne pastaret er med grønne asparges, den kan noget helt særligt.

Ingredienser

500 gramSpaghetti eller Linguine
6 fedHvidløg, knust
1Skalotteløg, finthakket
1 bundtAsparges, grønne
4 spskSmør
LidtParmasanost, revet
LidtCitronskal, revet
Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde

Kog pastaen i en gryde med masser af vand med salt i ca. 7-8 min eller som anvist på pakken.

Imens pastaen koger varmes en stor pande eller gryde med smørret.

Skær aspargesene i snitter eller splitter og sautér dem i smørret i 1 minut.

Når pastaen er al dente – altså mør men med bid – tages pastaen op af pastavandet og vendes sammen med aspargesene på panden sammen med 1 dl af kogevandet og vendes sammen i 1 minut.

Krydr og smag spaghettien til med salt, friskkværnet sort peber og vend med masser af revet parmesanost og revet citronskal.

Servér straks.

Pastaen er bedst når den har et fast bid – al dente

 

Flere spændende opskrifter