Spaghetti aglio e olio

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 10 min

Tilberedning: 10 min

Denne helt simple opskrift på en pastaret har skabt begrejstring på trods af manglen på kompleksitet. Indimellem er det de helt simple retter som henrykker. Denne er ingen undtagelse!

Ingredienser

500 gramSpaghetti eller Linguine
6 fedHvidløg, knust
1 dlOlivenolie
2 spskSmør
LidtParmasan, revet
LidtBredbladet persille, friskhakket
Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde

Kog pastaen i en gryde med masser af vand med salt i ca. 7-8 min eller som anvist på pakken.

Imens pastaen koger varmes en stor pande eller gryde med olivenolien og smørret.

Sautér hvidløg heri til de er klare uden at have taget farve 2-3 minutter.

Når pastaen er al dente – altså mør men med bid – tages pastaen op af pastavandet og vendes sammen med hvidløgsolien på panden.

Krydr og smag til med salt og friskkværnet sort peber og vend pastaen med lidt revet parmesanost og masser af friskhakket persille.

Servér straks.

Pastaen er bedst når den har et fast bid – al dente.

Tip: et lille drys tørret chili kan peppe retten endnu mere op.

 

Flere spændende opskrifter