Smørrebrød med stegt kål, brombærmarineret æble, konfiteret æggeblomme og svampestøv

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 15 min.

Tilberedning: 15 min.

I denne ret er det tørrede svampe som spiller hovedrollen i en forstøvet udgave, prøv den!

Ingredienser

4 skiverRugbrød
12 BladeGrønkål eller palmekål, ud de største stokke
2Æbler
2Skalotteløg
2 dlBrombæreddike
4Æggeblommer
Olie, neutral
50 gSvampe, tørrede
Blandede krydderurter til pynt, fx. dildtoppe og skovsyre

Fremgangsmåde

Hæld forsigtigt de 4 æggeblommer ned i en ovnfast beholder eller skål. Hæld derefter olien ned over blommerne til de er helt dækkede. Tilbered blommerne i olien ved 60 grader i 2 timer.

Skær æblerne og løgene fint og vend dem brombæreddike*. Stil det til side og lad det trække indtil servering.

Blend de tørrede svampe i 2 minutter på højeste hastighed og gem svampestøvet i en lufttæt beholder.

Vask de afstokkede kålblade og dup dem helt tørre. Steg dem på en meget varm pande med lidt olie i 1 minuts tid til de glinser og næsten er begyndt at falde sammen. Smag dem til med salt.

Læg de 4 rugbrødsskiver på et spækbræt eller et andet midlertidigt fad. Anret de stegte kålblade ovenpå rugbrødsskiverne. Drys svampestøvet gennem en si ned på kålbladene. Fordel dernæst de marinerede løg og æblestykker ovenpå kålbladene. Tag æggeblommen op af olien med en ske og placér den nænsomt øverst. Pynt med krydderurter og flyt derefter de 4 stykker smørrebrød hen på tallerkener.

*brombær trukket i æblecidereddike i 1 uge med lidt sukker og citronskal.

Flere spændende opskrifter