Sloe Martini

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 4 måneder

Tilberedning: 1 min

Slåengin kan købes i flere større spiritusforretninger, men laver du den selv får du en friskere og stærkere smag af slåen frem. En forfriskende aperitif med saftige noter af kirsebær og blomme.

Ingredienser

Slåengin

250 gramSlåen, fra frost
1 flaskeGin
3 spskSukker

Cocktail

16 clSlåengin
8 clSød Vermouth
4 clD.O.M. Benedictine
1Appelsin, usprøjet

Fremgangsmåde

Slåengin 
Hæld de let optøede bær i et glas og tilsæt spiritus. Lad det trække i 4 måneder. Hæld derefter snapsen i en flaske og bærrene i en skål. Tilsæt sukkeret til skålen og rør rundt. Lad det stå ude natten over. Sukkeret har trukket ekstra smagfuld sirup ud af bærrene. Si derfor siruppen i bunden af skålen ned til resten af snapsen og ryst den.

Cocktail
Hæld ingredienserne i en shaker med is og shake drinken i 10 sekunder. Strain den i et martiniglas og pynt med et stykke appelsinskal.