Rødspætter med smørstegt blomkål og fuldkornspersillesovs

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 30 min

Tilberedning: 30 min

Helstegte rødspætter med persillesovs, behøver vi at sige mere? Retten er noget af det smukkeste vi kan forestille os.

Ingredienser

Hovedopskrift

4Rødspætter, flåede og renset
6 spskFuldkornshvedemel
1 hovedBlomkål
4Valnøddekerner
100 gramSmør
2Zittauerløg
1 literSødmælk
1 spskCitronsaft
1 bundtPersille

Syltelagen

1 dlLagereddike
2 dlSukker
3 dlVand

Fremgangsmåde

Kog lagen op. Pil forsigtigt løgene og halvér dem. Pil de yderste både af og læg dem i den varme lage indtil servering.

Skær to horisontale snit gennem blomkålen så du får 2 store flade skiver. Smelt to skefulde smør på en pande og lad blomkålsskiverne stege ved jævn varme i 10 minutters tid på hver side til de er gyldne. Spæd op med smør undervejs hvis nødvendigt.

Smelt 100 g smør i en gryde og tilsæt 6 spsk fuldkornshvedemel under omrøring. Når det har samlet sig i en klump tilsætter du langsomt mælken under omrøring. Lad sovsen varme op under omrøring i 10 minutters tid. Tilsæt til sidst citronsaft, persille, samt salt og peber.

Sørg for at rødspætterne er helt rensede for blodrester, og skyl dem eventuelt efter under koldt vand. Dup dem tørre og vend dem i mel. Varm en pande op og tilsæt lidt neutralt olie. Når den er varm lægger du den første rødspætte på panden. Når den har fået farve vender du den og tilsætter en skefuld smør. Herefter vender du det smeltede smør over fisken løbende i 5 minutter ind til den er sprød og gylden på begge sider. Smag den til med salt og peber og fortsæt med de næste fisk.

Fordel de stegte blomkålsskiver på et fad og riv store flager valnøddekerner over dem. Fordel dernæst fisk på fadet. Sigt de syltede løgskaller og fordel dem ovenpå, sammen med lidt frisk persille og et par citronbåde. Servér saucen á part.