Risalamande med kirsebærsovs

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 30 min

Tilberedning: 30 min

Vi er nok det eneste land i verden der spiser denne up-cyclede risengrød som forvandles til en sød og vanilje-skøn dessert med sauce af kirsebær fra sommerens høst. Mums….

Ingredienser

Risalamande

2 dlGrødris
4 dlVand
1 literSødmælk
1 stkVaniljestang af god kvalitet
100 gramFlormelis
50 gramMandler
2.5 dlPiskefløde

Kirsebærsauce

200 gramKirsebær uden sten
150 gramsukker
1 dlKirsebærlikør
1 stkVaniljestang af god kvalitet
1 stkAppelsin, saft og skal
1 tskMaizena

Fremgangsmåde

Kog ris og vand op. Tilsæt mælk, vaniljekorn og den flækkede vaniljestang og lad det koge ind ved medium varme til en tyk grød. Rør flormelis i. Rør hyppigt og grundigt i den. Lad den herefter afkøle fuldstændigt.

Hæld mandlerne i en gryde med lidt vand og giv dem et kort opkog. Køl dem i kold vand og smut dem. Hak dem derefter groft.

Kog kirsebær, sukker, likør, flækket vaniljestang, saft og skal fra en appelsin op til kirsebærrene falder sammen. Rør maizena ud i lidt koldt vand og tilsæt det under grundig omrøring.

Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt ind i risengrøden sammen med de hakkede mandler.

Server i små skåle med lun kirsebærsovs over og lidt friskrevet appelsinskal.