Rabarbergrød med vaniljeis
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 25 min. + afkølingstid
I Danmark elsker vi rabarber, det har udviklet sig til at blive en nationalspise i den relativt korte sæson. Og det med rette, rabarber smager på mange måder af sommer på samme måde som jordbær gør det.
Ingredienser
1 kg | Rarbarber |
1 dl | Vand |
275 g | Rørsukker |
1 | Vaniljestang |
1 spsk | Kartoffelmel, hvis ønsket |
Vaniljeis
0.5 liter | Piskefløde |
100 g | Sukker |
6 | Æggeblommer, pasteuriseret |
0.5 | Vaniljestang |
Fremgangsmåde
Først start med at lave vaniljeisen.
Pisk fløden til flødeskum og stil den i køleskab indtil brug.
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
Pisk æggeblommerne med vaniljekorn og tilsæt alt sukkeret lidt ad gangen til en en tæt og luftig æggesnaps.
Vend flødeskummet med æggesnapsen og fordel i en form der kan tåle frost.
Frys isen natten over, eller mindst 6-7 timer inden du skal bruge den.
Imens isen passer sig selv, kan du lave rabarbergrøden.
Skyl og rens rabarberne og skær dem i skiver af 1-2 cm.
Flæk og skrab vaniljestangen, put det i en gryde af passende størrelse sammen med sukker og vand, kog det op – læg også selve vaniljestangen i, den giver også god smag.
Hæl rabarberne på og lad det hele simre ved svag varme til rabarberne akkurat er møre, og den skarpe syrlige smag er afdæmpet.
Smag evt. til med lidt ekstra sukker hvis den mangler.
Hvis du synes den mangler lidt textur kan du tilsætte lidt kartoffelmel som du har rørt med et par skefulde koldt vand og lade det simre i 2 min.
Serveres helt kold(!) med din hjemmelavede vaniljeis.
Flere spændende opskrifter
Bagte tomater i olivenolie
Disse bagte tomater er det perfekte tilbehør til næsten alt, små intense smagfulde tomater - bagt langsomt i ovnen.
Drømmekage
I 1960 afleverede den dengang 13-årige Jytte Andersen en opskrift til en konkurrence på Brovst Hotel. Her var margarinefabrikken Amo på udkig efter kageopskrifter, og de tog Jyttes opskrift med hjem og gav den navnet Drømmekagen fra Brovst.