Rabarber Clafoutis

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 30 min

Tilberedning: 30 min

Clafoutis er en klassisk fransk bagt dessert med frugt. Traditionelt med mørke kirsebær. Den stammer oprindeligt fra Regionen “Limousin” i Frankrig. Når den laves med andre frugter end kirsebær kaldes den også Flaugnarde.

Ingredienser

500 gramRabarber, skåret i 3-4 cm
5Æg
175 gramSukker
1Vaniljestang
175 gramHvedemel
165 gramMandelmel
2 fingerknipsSalt
2.5 dlSødmælk
2.5 dlPiskefløde
4 spskKirsebærvin
Lidt smør til formen
Lidt sukker til formen
Flormelis til drys

Fremgangsmåde

Smør formen med smør og drys med sukker og sæt den i køleskab.

Pisk æggene skummende og tilsæt herefter sukker, mel, mandelmel, salt, mælk, fløde og eau de vie og pisk det godt igennem igen til dejen er helt glat og uden klumper.

Hæld massen i bageformen og fordel kirsebærerne så i dejen.

Bag kagen i ovnen ved 180 grader til den er souffleret op og dejlig gylden. ( ca. 30-40 min for store forme 20-30 min for små forme).

Serveres drysset med flormelis og creme fraiche, vaniljecréme eller vaniljeis.

 

Flere spændende opskrifter