Råmarineret torskefisk med syltede tomater

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 3 timer (Syltetid 24 timer)

Tilberedning: 20 min

Torsken er en velkendt fisk på de danske middagsborde. Torsken kan dog tilberedes på virkelig mange måder, her i en råmarineret udgave, torsk er en virkelig skøn spisefisk.

Ingredienser

Fisken (hovedopskrift)

500 gramTorskefilet (eller sej, kulmule etc).
1Agurkm, økologisk
2 dlSyrlig yoghurt uden smag
2 kvisteCitrontimian
1Citron, økologisk
15Tomater, små og gerne i forskellige farver
3 dlSyltelage
400 gramSnitbønner
1 håndfuldCitronverbena

Syltelage

1 dlLagereddike
2 dlSukker
3 dlVand

Fremgangsmåde

Start med at koge syltelagen op, sluk for blusset og lad lagen hvile i 5 minutter. Halvér de små tomater og hæld den lune lage over dem. Forsegl tomaterne i lagen og stil det på køl i et døgn.

Skær agurken i brede stykker med store snitflader og grill skiverne på en tør pande. De må godt tage en del farve. Blend herefter agurker med yoghurt, citrontimian, citronsaft og skal fra citronen. Smag til med salt og peber og passér væsken igennem en grov sigte. Vask fisken og fjern eventuelle ben. Skær fisken i små stykker på størrelse med en terning. Vend stykkerne ned i marinaden og lad det trække minimum 3 timer på køl.

Vask snitbønnerne og skær enderne af. Skær dem i brede irregulære stykker og blanchér dem kort i saltet vand. Hæld dem derefter over i en skål med isvand og fordel dem til sidst på et viskestykke indtil retten samles.

Dræn den marinerede torsk og tomaterne og fordel dem sammen med bønnerne på et lille fad. Smag til med salt og peber og pynt med citronverbena.