opskrifter
Helstegt juleand
Den helstegte juleand er den primære bestanddel på de fleste julebord. Den saftige and med det sprødstegte skind får tænderne til at løbe i vand hos os her på reaktionen…
Hjemmelavet rødkål
Det eneste helt rigtige tilbehør til andestegen, flæskestegen og mere til, den lune rødkål hører til på julebordet.
Risalamande med kirsebærsovs
Vi er nok det eneste land i verden der spiser denne up-cyclede risengrød som forvandles til en sød og vanilje-skøn dessert med sauce af kirsebær fra sommerens høst. Mums….
Stegt andebryst med appelsinsauce, råsyltet græskar, smørstegte minigulerødder og stegt palmekål
Andebrystet er en suværen spise og en genial måde at gøre julemåltidet en smule lettere at tilberede, samtidig uden at gå på kompromis med et af årets vigtigste måltider.
Æbleflæsk
Denne klassiker på julefrokostbordet er elsket af mange, og vi er helt vilde med den. Prøv Adam Engel’s skønne version <3
Mousse på ørredrogn
En perfekt lille julesnack til en hyggestund og et glas vin, eller en starter til julemiddagen.
Smørrebrød med stegt kål, brombærmarineret æble, konfiteret æggeblomme og svampestøv
I denne ret er det tørrede svampe som spiller hovedrollen i en forstøvet udgave, prøv den!
Svampe a la creme med rørhatte på ristet brød med sherrysyltede løg og karse
Rørhatten kommer virkelig til sin ret her, flødestuvet eller a la creme om du vil – cremet og delikat!
Skindstegt makrel med jordskokkechips, syltede kantareller og tallerkensmækker
Makrellen er en vidunderlig spisefisk, og sammen med de syltede kantereller har vi her at gøre med gudemad.
Syltede kantareller
Kantereller har en rimelig kort sæson i Danmark og når de findes er det ofte i hobetal. Så vær klar og gå på kantareljagt når svampene vokser frem i skovbunden.
Chokoladekage
Hvem kan ikke li’ chokoladekage? Det kan vi her på redaktionen. Denne her er helt simpel og med kakaoglasur.
Rabarbermarmelade med lime og vanilje
Ofte kan det helt ukomplicerede smage allerbedst! Rabarber er elsket af mange, kog din egen marmelade af rabarber og smag hvorfor.
Rabarbergrød med vaniljeis
I Danmark elsker vi rabarber, det har udviklet sig til at blive en nationalspise i den relativt korte sæson. Og det med rette, rabarber smager på mange måder af sommer på samme måde som jordbær gør det.