Oksetatar med æggeblomme og stenbiderrogn

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 30 min

Tilberedning: 10 min

Her en lidt vovet udgave af klassikeren oksetatar med æggeblomme. Den vovede del består mest i at den er toppet med helt frisk stenbiderrogn.

Ingredienser

500 gramHelt frisk okseinderlår eller oksefilet
2 spskSkalotteløg, finthakket
2 spskPurløg, fintskåret
4 spskFrisk stenbiderrogn, renset
4Æggeblommer
Lidt god olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær oksekødet i fine små tern – vær omhyggelig med at fjerne evt. sener og og fedt.

Vend forsigtigt oksekødet med skalotteløg, purløg og 2-3 spsk oliven og smag til med salt og peber og sæt det i køleskabet til resten er klar.

Krydr stenbiderrognen med salt og læg det i en sigte til afdrypning.

Anret tataren i fire skåle og fordel stenbiderrognen herpå.

Læg en æggeblomme på hver og krydr med salt og friskkværnet sort peber.