Moules mariniére

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 30 min

Tilberedning: 5 min

En fransk middelhavsklassiker, faktisk findes den i alle afkroge af de franske egne, og den er elsket i hele verden!

Ingredienser

2 kgBlåmuslinger, friske
2Gulerødder
1Porre
4 fedHvidløg
4 kvisteTimian, frisk
LidtOlivenolie
2 spskSmør
3 dlHvidvin
LidtBredbladet persille

Fremgangsmåde

Rens muslingerne for sand og skægtråde og skyl dem godt i koldt vand.

Bank åbne muslinger mod bordkanten, kasser dem der ikke lukker sig.

Skræl gulerødderne, halvér dem langs og skær dem i tynde skiver.

Halvér porren på langs og rens den grundigt for sand og skær den derefter i tynde strimler.

Knus hvidløgene og skyl timianen og dryp den af.

Varm en stor tykbundet gryde op og tilsæt olivenolien.

Svits grøntsager i olie og smør og tilsæt dernæst muslinger sammen med hvidvinen og damp det hele under låg i 3-4 minutter eller til muslinger netop har åbnet sig.

Drys de dampede muslinger med masser af friskhakket persille og servér straks.

Serveres med godt brød og kølig hvidvin.

Kassér de muslinger der ikke har åbnet sig under dampningen.

 

Flere spændende opskrifter