Lun græskarsalat med orientalske smage

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 15 min.

Tilberedning: 90 min.

Lige nu, hvor de brunlige nuancer bliver mere og mere dominerende i maden, er denne ret en pangfarvet humørbombe, især hvis du har lidt spiselige blomster stående i haven eller vindueskarmen. Brug også gerne andre eksotiske krydderurter, hvis du har.

Ingredienser

1Hokkaidogræskar
1Chili, rød
1 tskKorianderfrø
1 knold, lilleIngefær, revet
1 stangCitrongræs
2 fedHvidløg
1 spskSesamolie
1 tskBrun farin
1Lime, saften
1 bundt, lilleKoriander
Salt
Olivenolie

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader og bag græskaret indtil det er helt mørt og næsten falder fra hinanden. Det tager ca. 1 time. Græskaret kan også bages over bål.

Imens stødes chili, korianderfrø, ingefær, citrongræs og hvidløg i en morter, indtil det er findelt. Tilsæt sesamolie, brun farin og saft fra en lime og rør rundt indtil du har en grov marinade.

Flæk det varme græskar forsigtigt og fjern kernerne. Bræk græskarret i grove stykker og hæld marinaden ud over. Drys med korianderbladene (du kan eventuelt pynte med morgenfrue og tallerkensmækkerblomster også).

Giv salaten et godt drøn salt og lidt olivenolie og server med det samme.