Linguine Vongole

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 25 min

Tilberedning: 5 min

Denne italienske skaldyrsklassiker tilberedt med Linguine pasta er så skøn, smagen af de små intense hjertemuslinger og pastaen går perfekt hånd i hånd.

Ingredienser

500 gramLinguini pasta, tørret
1 kgHjertemuslinger, udvandet i letsaltet vand i 2 timer
5 fedHvidløg, knust
1Skalotteløg, finthakket
0.5 dlOlivenolie
2 spskSmør
2 dlHvidvin
1 tskChili, flakes
LidtBredbladet persille, finthakket
Salt og peber, friskkværnet

Fremgangsmåde

Kog pastaen al dente ca. 7-8 min

Imens pastaen koger varmes en stor pande eller gryde med olivenolien og smørret

Sautér hvidløg og skalotteløg heri til de er klare uden at have taget farve 2-3 minutter

Tilsæt muslingerne og sautér sammen med hvidløg og skalotteløg i 1 min

Tag pastaen op af pastavandet, men gem noget af pastavandet, og vend pastaen sammen med muslingerne

Tilsæt pastavandet lidt af gangen i takt med det koger ind omkring pastaen og muslingerne.

Lad pastaen koge færdig sammen med musligner i ca minutter og til muslingerne har åbnet sig

Når pastaen er mør men med et fast bid krydres med salt og friskkværnet sort peber, chili flakes og friskhakket persille

Servér straks

Kassér de muslinger der ikke har åbnet sig. Pastaen er bedst når den har et fast bid – al dente.

 

Flere spændende opskrifter