Laksetatar med dild og citron

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 30 min

Tilberedning: 10 min

Mange forbinder måske tatar med oksekød, men i de senere år er den ofte set og nydt i versioner tilberedt med laks eller tun.

Ingredienser

500 gramLaks, frisk uden skind og ben
2 spskSkalotteløg, finthakket
2 spskPurløg, finthakket
1Citron, økologisk
8 kvisteDild
4Citronbåde
4 skiverBrød
Salt & peber, friskkværnet

Fremgangsmåde

Skær laksen i små tern ved først at skære tynde skiver og derefter skær skiverne i strimler og til sidste skæres strimlerne i små tern.

Krydr laksen med en lille smule salt, friskkværnet sort peber og vend forsigtigt laksen sammen med skalotteløg og purløg – ikke røre men vende sammen.

Skyl dilden og dup den tør.

Rist brødet så det er let gyldent og sprødt.

Anret laksetataren sammen med en citronbåd, dild og servér med det ristede brød.