Klassisk cæsarsalat

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 40 min

Tilberedning: 10 min

Cæsarsalat er en rigtig klassiker og den er elsket af mange og hadet af få. Dens oprindelse tilskrives den italiensk-amerikanske kok og restauratør Caesar Cardini.

Ingredienser

4 stkMini romaine eller grøn hjertesalat
4 skiverBrød skåret i grove tern
Lidt olivenolie til at riste brødet i
1 kvistRosmarin
4 spskMayonnaise
0.5 fedHvidløg
1Ansjosfilet (til dressingen)
4 spskRevet parmasan
Lidt citronsaft
1 stænkTabasco
0.5 dlVand
12Ansjosfileter
Salt & peber
Parmasan til at høvle

Fremgangsmåde

Del salaterne i blade og skyl den grundigt og dup den tør.

Rist brødtern i lidt olie sammen med rosmarinen til de er gyldne og sprøde og krydr med salt.

Blend mayonnaisen sammen med, hvidløg, 1 ansjosfilet, 4 spsk revet parmesanost og den halve dl vand.

Smag til med citronsaft og et stænk tabasco samt salt og peber.

Juster evt. dressingen med lidt vand hvis den er for tyk.

Fordel salatbladene på 4 tallerkener og anret brødcroutonerne og ansjoserne herpå sammen med høvlet parmesanost.

Servér med dressingen a part.

Flere spændende opskrifter