Klassisk cæsarsalat
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 40 min
Tilberedning: 10 min
Cæsarsalat er en rigtig klassiker og den er elsket af mange og hadet af få. Dens oprindelse tilskrives den italiensk-amerikanske kok og restauratør Caesar Cardini.
Ingredienser
4 stk | Mini romaine eller grøn hjertesalat |
4 skiver | Brød skåret i grove tern |
Lidt olivenolie til at riste brødet i | |
1 kvist | Rosmarin |
4 spsk | Mayonnaise |
0.5 fed | Hvidløg |
1 | Ansjosfilet (til dressingen) |
4 spsk | Revet parmasan |
Lidt citronsaft | |
1 stænk | Tabasco |
0.5 dl | Vand |
12 | Ansjosfileter |
Salt & peber | |
Parmasan til at høvle |
Fremgangsmåde
Del salaterne i blade og skyl den grundigt og dup den tør.
Rist brødtern i lidt olie sammen med rosmarinen til de er gyldne og sprøde og krydr med salt.
Blend mayonnaisen sammen med, hvidløg, 1 ansjosfilet, 4 spsk revet parmesanost og den halve dl vand.
Smag til med citronsaft og et stænk tabasco samt salt og peber.
Juster evt. dressingen med lidt vand hvis den er for tyk.
Fordel salatbladene på 4 tallerkener og anret brødcroutonerne og ansjoserne herpå sammen med høvlet parmesanost.
Servér med dressingen a part.
Flere spændende opskrifter
Bagte tomater i olivenolie
Disse bagte tomater er det perfekte tilbehør til næsten alt, små intense smagfulde tomater - bagt langsomt i ovnen.
Drømmekage
I 1960 afleverede den dengang 13-årige Jytte Andersen en opskrift til en konkurrence på Brovst Hotel. Her var margarinefabrikken Amo på udkig efter kageopskrifter, og de tog Jyttes opskrift med hjem og gav den navnet Drømmekagen fra Brovst.