Julesauce

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 10 min

Tilberedning: 15 min

Opskriften på saucen til juleanden, flæskestegen og de brune kartofler…

Ingredienser

4 spskAndefedt
3 spskHvedemel
Andesky eller kalvefond
2 spskGastrik (karamellisér 4 spsk sukker på en pande og tilsæt 2 dl balsamicoeddike, og lad det koge sammen).
2 dlPiskefløde
Evt. kulør

Fremgangsmåde

Smelt andefedtet i en tykbundet gryde. Tilsæt hvedemel under omrøring til der former sig en klump i gryden. Lad den riste i gryden i et halvt minut. Tilsæt derefter andeskyen lidt efter lidt under omrøring. Tilsæt gastrik og fløde og lad det koge op og tykne i ca. 10 minutter. Justér eventuelt farven med sovsekulør og smag til med salt og peber.