Helstegt pighvar med kantareller, majs og stegte gulerødder

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 2 timer

Tilberedning: 20 min

Pighvarren er en af de smukkeste fisk vi finder i vores farvande. Den er stor, voldsom og frygtindgydende, og samtidig elegant og mystisk på samme tid. Det er en gude-spise!

Ingredienser

1 helPighvar
1 bundtUrter
Smør
100 gramKantareller
2 heleMajskolber
10Gulerødder, små
1Hokkaidogræskar
1Citron
1 hovedRomainesalat

Fremgangsmåde

Tænd for din gril og lad den varme op til medium varme. Vask fisken og dup den tør. Skær et snit ned langs ryggen på fisken. Læg urterne i en skål med vand og lad dem trække i 5 minutter. Kog majskolberne i saltet vand i 3-4 minutter og skær majsen af kolberne. Halvér græskarret, pil kerner fra og skær det i både. Vend dem sammen med lidt olie, salt og peber og gril dem 10 minutter på hver side. Tag urterne op af vandet og læg de gennemvædede urter og blade direkte på den varme gril. Læg derefter fisken ovenpå urterne med den ”mørke” side nedad og lad den grille under låg i 10-15 minutter afhængig af størrelsen.

Smelt 1 skefuld smør i en pande og steg gulerødder i 10 minutter. Tilsæt kantareller og majs, samt endnu 1 skefuld smør, og lad det stege videre i 3-4 minutter ved høj varme.

Skær de grillede græskarbåde i mundrette stykker og bland dem sammen med gulerødder, kantareller og majs. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Læg forsigtigt fisken over på et fad og vend den om. Træk forsigtigt skindet af den og skær portionsstykker af filetterne. Servér med salaten ved siden af.