Hel bagt ørred med citron og dild
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 25 min.
Der er ikke noget som en hel tilberedt fisk, bagt i en saltfrakke, eller pakket ind i folie eller bagepapir som i denne opskrift. Saften og kraften bevares og glæd dig til det smukke syn når du pakker op.
Ingredienser
1 | Fersk ørred, 1000-1200 g. |
4 spsk | Smør |
6 | Dildkviste |
1 | Porre |
2 | Citroner, skåret i både |
1 dl | Hvidvin |
Salt | |
Peber | |
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Skyl ørreden og dup den tør.
Rens porren og skær den i små tynde skiver.
Krydr fisken indvendigt med salt og peber og fyld den med porre, dild, citronbåde og 2 spsk smør.
Læg ørreden på et stykke bagepapir på bradepanden og læg 2 spsk smør på fisken og krydr med lidt salt.
Hæld hvidvinen ved fisken og fold bagepapiret op omkring fisken, så det bliver en pakke med åbningen øverst.
Bag fisken i 20-25 minutter ved 200 grader.
(Du kan også tilberede din ørred på grillen eller bålet, bemærk at tilberedningstiden kan variere).
Flere spændende opskrifter
Bagte tomater i olivenolie
Disse bagte tomater er det perfekte tilbehør til næsten alt, små intense smagfulde tomater - bagt langsomt i ovnen.
Drømmekage
I 1960 afleverede den dengang 13-årige Jytte Andersen en opskrift til en konkurrence på Brovst Hotel. Her var margarinefabrikken Amo på udkig efter kageopskrifter, og de tog Jyttes opskrift med hjem og gav den navnet Drømmekagen fra Brovst.