Hel bagt ørred med citron og dild

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 15 min.

Tilberedning: 25 min.

Der er ikke noget som en hel tilberedt fisk, bagt i en saltfrakke, eller pakket ind i folie eller bagepapir som i denne opskrift. Saften og kraften bevares og glæd dig til det smukke syn når du pakker op.

Ingredienser

1Fersk ørred, 1000-1200 g.
4 spskSmør
6Dildkviste
1Porre
2Citroner, skåret i både
1 dlHvidvin
Salt
Peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl ørreden og dup den tør.

Rens porren og skær den i små tynde skiver.

Krydr fisken indvendigt med salt og peber og fyld den med porre, dild, citronbåde og 2 spsk smør.

Læg ørreden på et stykke bagepapir på bradepanden og læg 2 spsk smør på fisken og krydr med lidt salt.

Hæld hvidvinen ved fisken og fold bagepapiret op omkring fisken, så det bliver en pakke med åbningen øverst.

Bag fisken i 20-25 minutter ved 200 grader.

(Du kan også tilberede din ørred på grillen eller bålet, bemærk at tilberedningstiden kan variere).