Hasselback Kartofler

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 20 min.

Tilberedning: 60 min.

Hasselback kartofler eller Kartoffel à la Hasselbacken er en type bagt kartoffel, der skæres cirka halvvejs igennem i tynde, viftelignende skiver.

Ingredienser

1 kgKartofler, jævne
Olivenolie
8 KvisteTimian, friske
8 fedHvidløg, m. skal
Salt

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær meget tynde skiver halvt igennem kartoflerne.

Dryp lidt olivenolie i et ovnfast fad og placér kartoflerne i fadet.

Dryp olivenolie over hver enkelt kartoffel og krydr god med salt.

Læg hvidløgsfed og timian ned mellem kartoflerne.

Sæt fadet i ovnen og bag kartoflerne ved 180 grader i ca. 60 min. til de er helt gyldne, sprøde og lækre. Husk at øse lidt af den olivenolie, der ligger i bunden af fadet over kartoflerne løbende under tilberedningen, så bliver de ekstra lækre.

Krydr kartoflerne med lidt salt inden servering.

Velegnet som tilbehør til steaks og stege.