Gulerodskage med ice frosting

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 25 min.

Tilberedning: 60 min.

Let at lave, skøn at spise.

Ingredienser

300 gGulerødder, groft revet
150 gSmør, blødt
100 gSukker
100 gBrun farin
150 gHvedemel
4Æg
2 tskBagepulver
0.5 tskSalt
1 tskCeylon kanel, stødt
0.5 tskKardemomme, stødt
0.5 tskNellike, stødt
50 gValnødder, hakkede

Frosting

200 gCream cheese, neutral
50 gSmør, blødt
0.5Citron, saft og fintrevet skal
0.5Vaniljestang
200 gFlormelis

Fremgangsmåde

Tænd ovnen og sæt temperaturen til 175 grader varmluft.

Pisk smør, sukker og brun farin sammen.

Rør æggene, de revne gulerødder og hakkede valnødder i dejen.

Bland mel, bagepulver, kanel, kardemomme, nellike og salt og rør det sammen med æggemassen.

Kom dejen i en smurt springform – ca. 20 cm. i diameter og bag kagen i ca. 45 minutter.

Når kagen er færdig, skal den køle helt af, inden den bliver pyntet med frosting.

Frosting – pisk cream cheese sammen med smør,  3 spsk. citronsaft, vaniljekorn, revet citronskal og flormelis.

Frostingen skal være lidt syrlig og ikke for sød.

Smør frostingen på kagen i et pænt ensartet lag og riv lidt citronskal over.

Lad kagen køle og sætte sig inden servering.