Grillede jomfruhummere med persille & hvidløg
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 25 min
Tilberedning: 5 min
Vi elsker jomfruhummere. Det er en af havets små elegante fornøjelser, og med denne ret – helt enkelt, ligetil og lækkert.
Ingredienser
20 stk | Jomfruhummere, halveret på langs |
4 spsk | Smør |
4 fed | Knust hvidløg, finthakket |
0.5 dl | Olivenolie |
1 dl | Hvidvin |
2 | Citroner, skåret i halve |
Lidt grofthakket persille | |
Lidt salt |
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en gryde og lad det bruse op sammen med hvidløg. Tilsæt olivenolie og hvidvinen og rør det godt sammen.
Læg jomfruhummerne på et fad med skæresiden op og fordel smørblandingen over jomfruhummerne. Krydr med lidt salt og grill dem med skærefladen op i ca. 1-2 minutter.
Anret dem på et fad eller tallerkener og drys med persille og evt. det sidste af smørblandingen. Servér dem med citronerne på siden.
Flere spændende opskrifter
Bagte tomater i olivenolie
Disse bagte tomater er det perfekte tilbehør til næsten alt, små intense smagfulde tomater - bagt langsomt i ovnen.
Drømmekage
I 1960 afleverede den dengang 13-årige Jytte Andersen en opskrift til en konkurrence på Brovst Hotel. Her var margarinefabrikken Amo på udkig efter kageopskrifter, og de tog Jyttes opskrift med hjem og gav den navnet Drømmekagen fra Brovst.