Grillede jomfruhummere med persille & hvidløg

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 25 min

Tilberedning: 5 min

Vi elsker jomfruhummere. Det er en af havets små elegante fornøjelser, og med denne ret – helt enkelt, ligetil og lækkert.

Ingredienser

20 stkJomfruhummere, halveret på langs
4 spskSmør
4 fedKnust hvidløg, finthakket
0.5 dlOlivenolie
1 dlHvidvin
2Citroner, skåret i halve
Lidt grofthakket persille
Lidt salt

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde og lad det bruse op sammen med hvidløg. Tilsæt olivenolie og hvidvinen og rør det godt sammen.

Læg jomfruhummerne på et fad med skæresiden op og fordel smørblandingen over jomfruhummerne. Krydr med lidt salt og grill dem med skærefladen op i ca. 1-2 minutter.

Anret dem på et fad eller tallerkener og drys med persille og evt. det sidste af smørblandingen. Servér dem med citronerne på siden.