Græskarsuppe med butterdejssticks

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 20 min.

Tilberedning: 60 min.

Jeg serverer græskarsuppen i selve græskarret, men mest fordi, mine børn synes det er sjovt. Hæld den bare over i en suppeterrin, hvis du synes. Brug en hvilken som helst slags græskar, du har. Fyldet fra græskarhovedet kan også gå an, bare du husker at sortere kernerne fra.

Ingredienser

1Græskar, mellemstort, fx. mandelgræskar el. baby delica
0.5Fennikel
0.5Porre
25 gSmør
2 dlHvidvin
0.5 literHønsefond
0.5 literSødmælk
2 dlPiskefløde
Citronsaft
1 rulleButterdej

Fremgangsmåde

Skær toppen af græskarret og fjern kernerne. Skrab forsigtigt kødet ud uden at prikke hul på skrællen.

Skær fennikel og porre i grove stykker og sautér dem i smørret sammen med græskarkødet ved middel varme, indtil det er klart uden at have fået farve. Tilsæt hvidvin og lad det koge lidt ind. Tilsæt nu hønsefond, mælk og fløde og lad det koge indtil grøntsagerne er møre.

Blend suppen til den er fin og glat. Smag til med citronsaft og salt. Skær butterdejen i strimler og steg i olivenolie på en hed pande, indtil strimlerne er gyldne og sprøde. Med en stavblender pisker du luft i den varme suppe, så den skummer på toppen.

Hæld suppen i græskaret og server med butterdejsstængerne ved siden af.