Græskarrisotto

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 10 min.

Tilberedning: 60 min.

Risottofyld kan varieres i det uendelige, men her i græskarsæsonen bruger jeg gerne hokkaido. Har du ikke lige det, bruger du bare noget andet. Det er hyggeligst – og smager bedst – hvis du bager græskarret over bål. Men det kræver selvfølgelig, at du har tid til at vende det løbende og holde gang i gløderne.

Ingredienser

1Hokkaidogræskar
1 fedHvidløg
1Skalotteløg
20 gSmør
150 gRisottoris
Salt
1 dlSherry, tør
5 dlHønseboullion
40 gParmesan, fintrevet
Citronsaft
Krydderurter, fx. persille og basilikum til pynt

Fremgangsmåde

Bag græskaret i ovnen eller over bål, indtil du kan stikke en kniv igennem skrællen og det føles mørt.

Flæk græskaret og fjern kernerne, skrab kødet ud med en ske og gem et par brud til anretningen.

Blend resten til en fin puré i en blender, smag til med salt.

Hak hvidløg og skalotteløg fint og sautér dem i smør til løgene er klare. Tilsæt risottorisene og lad dem varme igennem under omrøring uden at de får farve. Tilsæt 1 ½ tsk. salt og sherry som koges helt ind. Tilsæt halvdelen af hønsebouillonen og skru blusset ned på svageste varme. Læg låg på og lad risene stå og langsomt trække bouillonen til sig.

Når al væsken er væk tages låget af, og under omrøring tilsættes den sidste del af bouillonen som koges ind indtil risene er møre. Det er vigtigt, at du i den sidste del af processen smager ofte på risene og sikrer dig, at de ikke bliver kogt ud.

Tilsæt parmesan og to-tre skefulde græskarpuré og smag til med mere salt og citronsaft.

Smag græskarbrudne, du tog fra, til med lidt salt og citronsaft og anret sammen med risottoen. Drys evt. lidt friske krydderurter på toppen.

Flere spændende opskrifter