Græskar Tarte Tatin

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 25 min.

Tilberedning: 60 min.

Den klassiske pumpkin pie med græskarpuré kan være en heftig omgang, synes jeg. Så inspireret af den franske æbletærte tarte tatin, som jeg elsker, laver jeg hellere denne modificerede version. Proppet som den er med varme krydderier, er det en ægte sjælevarmende efterårsdessert.

Ingredienser

1Græskar, fx. lædergræskar eller connecticut field
1Vaniljestang
1 tskNelliker
1Kanelstang
1 tskMuskatnød, revet
1 knold, lilleIngefær, revet
100 gSukker
1 klatSmør
2 rullerButterdej
1Æg
Vaniljeis, til servering

Fremgangsmåde

Flæk græskaret og fjern kernerne. Skær det i 1,5 cm tykke skiver.

Flæk og skrab kernerne ud af vaniljestangen og stød med resten af krydderierne i en morter.

Smelt sukkeret til en karamel på en pande der kan tåle at gå i ovnen. Tilsæt de stødte krydderier og en klat smør til karamellen. Træk fra varmen og lad smørret bruse ud i karamellen under omrøring. Læg græskarskiverne som en vifte i karamellen direkte i panden. Dæk panden med butterdej og skær det overflødige af.

Pensl med sammenpisket æg og sæt panden i ovnen og bag ved 180 grader varmluft i ca. 35 min. Tag tærten ud af ovnen og lad den falde lidt i temperatur.

Placér en tallerken med en større diameter end panden over tærten og et viskestykke under panden. Nu vender du hurtigt det hele rundt, så kagen kommer ud på tallerkenen.

Server med en kugle vaniljeis til.