Drømmekage

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 25 min.

Tilberedning: 35 min.

I 1960 afleverede den dengang 13-årige Jytte Andersen en opskrift til en konkurrence på Brovst Hotel. Her var margarinefabrikken Amo på udkig efter kageopskrifter, og de tog Jyttes opskrift med hjem og gav den navnet Drømmekagen fra Brovst.

Ingredienser

300 gSukker
4Æg
1Vaniljestang
300 gHvedemel
3 tskBagepulver
2 dlMælk
60 gSmør

Kokostopping

125 gSmør
175 gKokosmel
250 gBrun farin
1 dlMælk

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, bland vaniljekornene med sukkeret.

Pisk vaniljesukker og æg sammen til det er luftigt.

Bland bagepulver og mel, sigt det og vend det i dejen – uden at piske – med en dejskraber.

Skær smørret i tern og smelt det i en gryde sammen med mælken.

Når smørret er smeltet, røres det i dejen og dejen kommes i en form beklædt med bagepapir eller en form smurt med smør og drysset med sukker.

Sæt kagen i ovnene og bag den ca. 20 min til den næsten er færdig.

Kokostopping – Rør kokosmel, smør, mælk og brun farin sammen i en gryde. Kog det op under omrøring.

Når kagen er færdig tages den ud af ovnen, og sæt derefter ovnen på 225 grader.

Fordel kokostoppingen på kagen, og sæt den tilbage i ovnen og bag den i 5 minutter til toppingen er let karamelliseret.

Lad kagen køle af inden den serveres.