Chokoladekage

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 25 min.

Tilberedning: 30 min.

Hvem kan ikke li’ chokoladekage? Det kan vi her på redaktionen. Denne her er helt simpel og med kakaoglasur.

Ingredienser

250 gSukker
3æg
200 gMørk chokolade 70%, finthakket og af høj kvalitet
150 gSmør
150 gHvedemel
30 gKakaopulver
1Vaniljestang
1.5 tskBagepulver
2 dlMælk
0.5 tskSalt
50 gMørk chokolade 70%, grofthakket og af høj kvalitet
Kakaopulver
Flormelis
Vand

Fremgangsmåde

Tænd ovnen og sæt den på 175 grader.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Bland vaniljekornene med sukkeret, pisk det med æg til en luftig æggesnaps.

Smelt smørret i en gryde ved lav varme, tag derefter gryden af varmen og rør straks de 200 g. mørk chokolade i det smeltede smør og rør godt rundt til al chokoladen er helt smeltet.

Vend chokolade-smørret og mælken i æggesnapsen.

Bland mel, salt, kakao og bagepulver i en skål og vend den hakkede chokolade i. Vend det sammen med chokolademassen.

Smør en form med smør og drys den med sukker så bunden og siderne er helt dækket.

Fordel kagedejen i formen og bag den i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 20-25 minutter.

Stik i kagen med en stegenål, hvis der ikke sidder kage på nålen er den færdigbagt.

Lad kagen køle af. Rør i mellemtiden en glasur af kakaopulver, flormelis og et par spsk. vand og fordel på den afkølede kage.

Flere spændende opskrifter