Bagte jordskokker med creme på ”Gammel knas” og sesam

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 30 min

Tilberedning: 10 min

Bag dine grøntsagerne direkte i gløderne med denne lette metode. Her er de serveret med en tyk dip på lagret ost og ristede sesamfrø, som en smagfuld snack til grillmiddagen.

Ingredienser

8Jordskokker i samme størrelse
4 dlSødmælk
150 gramGammel knas ost
25 gramMaizena
Sesamfrø

Fremgangsmåde

Rengør jordskokkerne. Dup dem tørre og placer dem i en ”kurv” af to lag folie sammen med en tsk salt. Fold folien rundt om dem og placér pakken direkte på kullene i en gril eller på et bål og bag dem i ca. en halv time. Bag alternativt pakken i ovnen i 30 minutter på 220 grader.  

Varm mælken op og riv osten ned i mælken. Rør grundigt rundt i blandingen til osten er smeltet. Blend ostecremen med en stavblender og sigt den over i en ny gryde. Rør maizena ud i et lille glas koldt vand og tilsæt den til ostemælken under omrøring. Varm blandingen op og rør i den til den bliver let cremet.

Rist sesamfrøene let på en pande og fordel dem på en tallerken. Tag jordskokkerne ud af varmen og lad dem køle lidt ned. Halvér dem og tryk snitfladen let ned i sesamfrøene, så det dækker fladen. Placér dem på et fad med kant eller en stor tallerken med sesamfrø-siden op af. Hæld ostecremen ned omkring jordskokkerne og servér.

Flere spændende opskrifter