Bagt kartoffelmos
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 40 min.
Tilberedning: 20 min.
Vi elsker kartoffelmos, men den her bagte version er virkelig god.
Ingredienser
1.5 kg | Kartofler, melede |
6 dl | Sødmælk |
200 g | Smør, samt smør til fadet |
Muskatnød, revet | |
Salt | |
Peber | |
Smør, koldt, til servering | |
Krydderurter, hakkede og friske |
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og kog dem i vand uden salt til de er møre.
Hæld vandet fra de møre kartofler og damp dem tørre i gryden.
Mos dem med et piskeris eller en kartoffelmoser. Imens varmes mælken op sammen med smørret.
Tilsæt smør og mælkeblandingen lidt ad gangen og pisk kartoffelmosen kraftigt imens.
Smag kartoffelmosen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Smør et ovnfast fad med lidt smør og fordel kartoffelmosen i fadet.
Gratinér kartoffelmosen i en 200 grader varm ovn og servér pyntet med lidt koldt smør og friske hakkede krydderurter f.eks. persille, purløg, kørvel m.m.
Flere spændende opskrifter
Bagte tomater i olivenolie
Disse bagte tomater er det perfekte tilbehør til næsten alt, små intense smagfulde tomater - bagt langsomt i ovnen.
Drømmekage
I 1960 afleverede den dengang 13-årige Jytte Andersen en opskrift til en konkurrence på Brovst Hotel. Her var margarinefabrikken Amo på udkig efter kageopskrifter, og de tog Jyttes opskrift med hjem og gav den navnet Drømmekagen fra Brovst.