Bagt kartoffelmos

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 40 min.

Tilberedning: 20 min.

Vi elsker kartoffelmos, men den her bagte version er virkelig god.

Ingredienser

1.5 kgKartofler, melede
6 dlSødmælk
200 gSmør, samt smør til fadet
Muskatnød, revet
Salt
Peber
Smør, koldt, til servering
Krydderurter, hakkede og friske

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og kog dem i vand uden salt til de er møre.

Hæld vandet fra de møre kartofler og damp dem tørre i gryden.

Mos dem med et piskeris eller en kartoffelmoser. Imens varmes mælken op sammen med smørret.

Tilsæt smør og mælkeblandingen lidt ad gangen og pisk kartoffelmosen kraftigt imens.

Smag kartoffelmosen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Smør et ovnfast fad med lidt smør og fordel kartoffelmosen i fadet.

Gratinér kartoffelmosen i en 200 grader varm ovn og servér pyntet med lidt koldt smør og friske hakkede krydderurter f.eks. persille, purløg, kørvel m.m.