Æblesnapscocktail

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 14 dage

Tilberedning: 1 min

Snaps og cocktails forenes flot i denne simple opskrift, som samler de velkendte whiskycocktails med smagen af karamelliserede æbler, der leder tankerne hen på gammeldags æblekage. Prøv den som et festligt alternativ til desserten.

Ingredienser

Snaps på karamelliserede æbler og vanilje

1 glasAalborg basis "snaps"
3Æbler (såsom Gråsten og Elstar)
2 spskHonning
1 stangVanilje

Cocktail

8 clÆblesnaps
8 clBourbon
4 clTimianhonning (en håndfuld timiankviste trækker i honning)
4 clCitronsaft
Top med danskvand og et stykke æbleskræl

Fremgangsmåde

Snaps på karamelliserede æbler og vanilje
Skær æblet i skiver på 1 cm og rist dem på en tør pande. Når de har fået farve tilsætter honning og en flækket vaniljestang. Lad det simre i 5 min. mens vender skiverne jævnligt. Sluk for blusset og hæld straks æbler, vaniljestang og siruppen fra panden ned i et patentglas og lad det køle ned. Hæld derpå spiritus i glasset, luk det og ryst det så siruppen opløses. Lad snapsen trække i min. 14 dage.

Cocktail
Fyld glassene med isterninger. Hæld snaps, whisky, timianhonning og citronsaft i glassene. Rør rundt i dem. Top med danskvand og pynt med æbleskrællen.