Æbleflæsk

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 10 min

Tilberedning: 25 min

Denne klassiker på julefrokostbordet er elsket af mange, og vi er helt vilde med den. Prøv Adam Engel’s skønne version <3

Ingredienser

6 stkÆbler, store
1 stkZittauerløg
400 gramSvineflæsk eller tykke skiver bacon
100 gramSukker
1Citron
1 bundtPurløg
4 skiverRugbrød

Fremgangsmåde

Læg flæskskiverne i en bradepande med bagepapir. Stil den i en kold ovn, tænd for ovnen og steg flæsken ved 180 grader til fedtet er smeltet og flæsken bruner og bliver sprødt.

Skræl æblerne og udkern dem. Skær æblerne i mindre stykker. Skræl løget og hak det.  Hæld fedtet fra flæsken og steg æble og løg i det på en pande til det falder sammen og det bliver til en tæt mos, der dog stadig har stykker med bid i. Suppler evt. med lidt vand. Tilsæt sukker og en smule citronsaft. Hak halvdelen af den stegte flæsk i stykker og vend det ind i æbleflæsken. Hæld det i en skål og lad det køle af. Ved servering ristes rugbrødet sprødt. Læg en stor portion æbleflæsk på brødet og pynt med lune skiver flæsk og finthakket purløg.