Hovedretter

De gode gamle – og de nye og anderledes. Om du er på udkig efter hovedretter fra mormors køkken eller nyere hovedretter, kan du finde det her.

Hovedretterne på denne side, kan du let servere som middagsmad eller aftensmad for familien, da du har mulighed for at finde et bredt udvalg af forskellige og varierende opskrifter på hovedretter. Derudover kan du naturligvis også med fordel servere vores hovedretter for dine gæster, ved et middagsselskab.

Hovedretten er ofte den ret, der binder en middag, bestående af forret, hovedret og dessert, sammen. Det ligger i ordet, at hovedretten er hovedmåltidet – den ret gæsterne skal blive mætte af. Derfor er hovedretter ofte større og med flere mættende ingredienser og sammensætninger, end vi eksempelvis ser det ved forretten, der ofte blot skal fungere som en appetitvækker.

Lækre opskrifter på hovedretter

Du kan her på siden, blandt andet, finde opskrifter på retter vi kender fra mormors køkken, såsom en klassisk rødspættefilet med persillesovs – men naturligvis har vi givet opskriften et lille pift, og dermed gjort den lidt mere nutidig. Således kan du let servere en hovedret som alle dine gæster med garanti kender, dog med det tvist, der er med til at gøre, at gæsternes smagsløg kommer på prøve. Det visuelle udtryk vil fortælle dem, at de nu skal smage en ret de har smagt mange gange før, men i det øjeblik de tager den første bid, vil de opleve at der er noget nyt og anderledes ved retten – noget der vil give dem en ny smagsoplevelse.

Med de gode gamle retter er det vigtigt, at vi ikke går ind og ændrer for meget i dem, netop fordi mange har et helt særligt forhold til disse retter, og dermed forventer at de ved, hvad de går ind til. Ændrer vi derfor for meget ved retten, kan vi risikere en mere eller mindre negativ oplevelse af retten, i det øjeblik gæsterne smager på den. Ændrer vi derimod blot et par ting ved retten, vækker vi nye oplevelser hos gæsten, men med genkendelige toner, hvilket vil lede til en positiv oplevelse af retten.

Blandt vores mange hovedretter opskrifter, vil du også finde stor inspiration fra det italienske køkken, blandt andet i form af forskellige pastaretter.

Pasta er en utrolig populær spise og du går derfor aldrig galt i byen, ved at servere en pastaret for dine gæster. At servere pasta, er for mange forbundet med spaghetti bolognese, pasta med kødsovs, spaghetti carbonara og andre gængse pastaretter – dette behøver dog slet ikke at være tilfældet. Her i vores madmagasin finder du blandt andet flere gode bud på lette og lækre pastaretter. Ofte er det ikke nødvendigt med et hav af forskellige ingredienser og forskellige tilberedninger, for at skabe en delikat og smagfuld madoplevelse med pasta.

Du finder, ud over et udvalg af pastaretter, også flere andre lette retter, heriblandt forskellige salater og opskrifter med fisk. Du kan blandt andet finde en opskrift på den klassiske og lækre cæsarsalat, og lette, mættende fiskeretter.