Forretter

Forretten er begyndelsen, starten på et overdådigt måltid, måske står den alene og taler for sig selv, forretter eller “små retter” vi elsker dem hver især.

Her finder du et univers af lækre forretter, der rækker langt ud over de gængse forretter som vi kender dem fra mormors køkken. Her har vi fjernet rejecocktailen, tunmoussen og tarteletterne, og i stedet arbejdet med nye, spændende og anderledes forretter, der uden tvivl vil vække sanser og smagsløg hos dine gæster.

Her finder du blandt andet både forretter opskrifter med fisk, skaldyr, kød og grøntsager og det er således muligt, at finde forretter for enhver smag – om du og dine gæster er til genkendelige eller lidt anderledes forretter.

Om du skal holde et stort middagsselskab eller blot en lille hyggelig lørdagsmiddag for de nærmeste venner eller familien, kan du finde opskriften på den helt rette forret, her på siden.

Her finder du både de mere sikre forretter, såsom skaldyr og supper men du finder også de mere vovede forretter, hvor både du og gæsterne skal være klar på at prøve noget lidt anderledes og for nogle, nyt – blandt andet i form af forskellige tatar-retter.

Tatar-retter har efterhånden eksisteret på diverse menukort i mange år, men derfor er det for mange, stadig noget nyt og anderledes, og kan være grænseoverskridende. Det vil derfor være en fordel at du kender dine gæster, inden du eksempelvis kaster dig ud i at servere tatar-retter for dem.  

Lækre forretter

Forretten er for mange en meget vigtig ret, da det er den første ret, der bliver serveret for gæsterne, når de sætter sig ved middagsbordet. Forretten er den ret, der er med til at vække gæsternes sanser og smagsløg samt lysten til at smage mere. Det kan derfor have utrolig stor betydning, at du serverer en både æstetisk flot ret, og samtidig en ret, der smager formidabelt og giver gæsterne en smagsoplevelse.

Hvad mange ofte ikke tænker over er, at en stor del af smagsoplevelsen ved en forret ikke kun ligger i selve smagen af retten, men også i høj grad i rettens visuelle udtryk. En ret der ikke ser særlig indbydende ud, vil gæsterne ofte gå til med en idé om, at den smager som den ser ud – altså ikke særlig godt. Her er det hjernen der går ind og spiller et puds, og det er således ikke længere kun smagsløgene, der bestemmer om retten smager godt, men også i lige så høj grad den idé gæsterne har om, hvordan retten vil smage.

Serverer du derfor en forret, der er både flot og smagfuld, kan du være næsten sikker på, at gæsterne har fået en god oplevelse og er klar til mere mad.

Med en god forret får du således glade og forventningsfulde gæster, der ikke kan vente med at smage mere fantastisk mad.

Om du vælger at give dig i kast med en af vores forretter med fisk og skaldyr, eller kaster dig ud i tatar-retter, kan du være sikker på, at opskrifternes sammensætning resulterer i fantastiske forretter fulde af smag.

Vores forretter opskrifter giver dig mulighed for at lege med smagsindtrykkene, samt det visuelle udtryk på retten, således at du gør den til din egen og dermed en ret, dine gæster sandsynligvis ikke vil få serveret andetsteds.