Fisk

Vi får ofte at vide, af læger og andre eksperter, at vi skal sørge for at spise fisk minimum to gange om ugen, som en del af en sund kost – og når eksperterne siger dette, må det være sandt. Men hvorfor er det, at vi skal spise fisk, og hvorfor to gange om ugen?

Fisk har et højt indhold af vigtige næringsstoffer, som kroppen ikke selv producerer, og som er svære at få fra andre madvarer. Blandt nogle af disse næringsstoffer kan nævnes Jod, Selen og D-vitamin. Dertil kommer at særligt de fede fiskearter, udover de førnævnte næringsstoffer, også har et rigt indhold af fiskeolier – såkaldte omega 3 fedtsyrer, der er særligt vigtige for vores helbred. Du kan naturligvis finde fiskeolie i kapselform, men som det også gør sig gældende med mange andre vitaminer og næringsstoffer, opnår du de største fordele, ved at indtage fødevarer, der indeholder disse, fremfor at indtage dem i kapsel- eller pilleform.

De ovenstående næringsstoffer er ikke blot vigtige men livsvigtige, for at vi kan opretholde et sundt helbred – både mentalt og fysisk.  

Det er således tydeligt, at det ikke er for sjov, når læger, diætister og andre eksperter, råder os til at spise fisk to gange om ugen.

At vi bliver rådet til at spise fisk to gange om ugen, kan sammenlignes med kostrådet om at spise seks stykker frugt og grønt om dagen. Man har fundet ud af, at for at indtage tilstrækkelige mængder af de nødvendige vitaminer og andre næringsstoffer fra forskellige fødevarer, kan der opstilles forskellige råd for, hvor ofte og i hvor stor en mængde, vi bør indtage disse. Man har altså regnet sig frem til kostråd, der sikrer at vi indtager de nødvendige næringsstoffer, såfremt vi følger disse kostråd – kostråd som fisk to gange om ugen og seks stykker frugt og grønt om dagen.

Opskrifter med fisk

Nogle af de problematikker vi ofte hører om, når det handler om at spise fisk nok, er blandt andet, at mange mennesker enten ikke kan lide fisk, eller at de ikke finder fiskeretter interessante og varierende nok.

Særligt det sidste kan vi, hos Manger, hjælpe dig med at løse, da vi gerne vil give dig et bredt udvalg af opskrifter med fisk, således at du ikke altid behøver ty til den samme opskrift, når der skal serveres fisk – dette skulle gerne gøre det meget mere interessant at spise mere fisk.

Ved at have et stort udvalg af opskrifter med fisk, bliver det meget lettere at leve op til kostrådet, da du således kan servere varierende retter med fisk – også retter, hvor fisken ikke umiddelbart er den dominerende del af retten. Dette kan særligt være en fordel, hvis du eller måske dine børn, ikke er så begejstrede for fisk.

Her er det gode ved vores opskrifter med fisk også, at du let kan finde en opskrift, hvor fisken blot er én af mange ingredienser, og dermed ikke omdrejningspunktet for hele retten. På denne måde kan du let kamuflere fisken, så den bliver mere indbydende, både for børn og gæster.