Voyager Espresso i New York

Tekst: Nick Rasmussen Foto: Voyager Espresso - søndag d. 1 juli 2018

Jeg er helt vild med science fiction og hvis jeg kunne vælge ville jeg være kaptajn på et rumskib som enterprise i Star Trek. Men i jordforbindelsens tegn fandt jeg frem til denne nærmest rumskibs-agtige oplevelse, og kaffen… den er virkelig god.

For et par år siden til en cupping hos risteriet Parlor Coffee Roasters, smagte Aaron kaffen fra det danske mikroristeri La Cabra Coffee Roasters, som er ejet og drevet af Esben Piber. Esben og Aaron hookede op, dog uden at Aaron endnu havde fået åbnet en kaffebar, en ting var dog helt sikkert, Aaron ville bruge kaffen fra Esben’s risteri som er beliggende i latinerkvarteret i Aarhus.

Aaron har i samarbejde med arkitektfirmaet Only if architecture designet og indrettet den futuristiske rumskibslignende kaffebar, man får en følelse af at træde ind i et filmset fra Alien filmene, for mig noget af det fedeste jeg har oplevet, men jeg er også en scifi-nørd.

Netop rumskibsinspirationen har Aaron fået fra forfatteren Carl Sagan, manden bag Cosmos-serien.

Og så til kaffen, det er uden sidestykke. Aaron fordyber sig i kaffen på samme måde som han har skabt sin lille ikoniske kaffebar på et fundament af fascinationen af Sagan, Cosmos og Voyager-missionerne. Råvaren er i top og håndværket ligeså. Når man også har smagt og oplevet kaffen hos dens oprindelsessted hos La Cabra i Aarhus, giver det en ekstra dimension at smage den i en anden kulisse og på et helt andet kontinent, tankerne blir ledt i retning af explorer-missionerne, hov hvor blev jordforbindelsen af.

 

 

I hjertet af finansdistriktet i New York, i en kælder under Williams Street med direkte adgang til subway’en, og når du bevæger dig videre efter at have indtaget måske New York’s bedste kaffe, så vil en tur ud i metroen’s underjordiske endeløse netværk af tunneller føles som en rejse ud i kosmos. Og afslutningsvis en strofe fra Star Trek.

Space: the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its five-year mission: to explore strange new worlds. To seek out new life and new civilizations. To boldly go where no man has gone before!

Hvor?
Voyager Espresso
110 Williams Street, lower level – NY 10038, New York
www.voyagerespresso.com  // @voyagerespresso

~ Fin ~

Flere spændende artikler