Kaffen har indtaget Paris

Tekst: Nick Rasmussen Foto: Stedernes egne - mandag d. 30 april 2018

Paris var slet ikke firstmovers på “third wave” kaffebølgen men det er ved at ændre sig til det bedre, faktisk ret meget bedre. Lige nu popper nye små og mellemstore kaffebarer op i Paris, og de er alle med på den nye måde at fortolke og brygge kaffe på.

Så selvom franskmændende tidligere kunne leve på at de netop serverede kaffe i byernes by Paris, med alt hvad dertil hører af stemming og atmosfære, så er det rent faktisk nu muligt at lukke alt det ude af ligningen og koncentrere sig om produktet. Nu er det slut med at være ligeglad på den der franske måde som vi alle kender, ihvertfald alle os som har besøgt Frankrig, og forhåbentlig betyder det på den lange bane også et farvel til det forfærdelige kaffebrand “Café Richard” som ellers har været rigt repræsenteret, ahhhhh lettelsen er stor.

Her er min egen top 3 liste.

Boot Café
I udkanten af Marais finder vi den her lille perle som vandt min hjerte med det samme. Hvis jeg skulle flytte til Paris, ville det her blive min lille lokale kaffepusher. Med kun 4-5 sidderpladser indenfor med den lille bar og meget lidt plads er det forbløffende hvad de formår at fremtrylle bag kaffemaskinen.

Baristaerne er dygtige og meget entusiastiske. Musikken brager ud af højttalerne, sikkert til irritation for de omkringboende, men who cares, det her sted virker bare. De brugte da jeg var forbi bønner ristet hos Belleville, og de har sågar en importeret, det udtryk kan man sikkert ikke bruge om mennnesker, men en meget dygtig japansk fyr, som jeg iagttog med fornøjelse.

Hvor ligger den?
19 Rue du Pont aux Choux, 75003 (3ème arrondissement)

Åbent
10-18, syv dage om ugen.

Honor
I en lille gård bag den travle Rue du Faubourg Saint Honoré shop Comme des Garcons, og lige overfor præsidentens officielle palads, finder du et lille stykke af kaffehimlen. Inspireret af japansk enkelthed, og I en lille pavilion ligger den udendørs kaffebar Honor. Sagde du udendørs? Ja, den er selvfølgelig overdækket med et lille halvtag, og der er overdækkede siddepladser, men klart Honor er nok sjovest at besøge I den varme forårs- og sommerperiode, faktisk er jeg ikke klar over om den er åben om vinteren, men det må komme an på et besøg.

Cappuccinoen er lige I skabet, serveret i lyseblå Acme kopper og bønnerne fra Coutume, et andet super skarpt kaffested og risteri I Paris. Jeg kommer helt sikkert tilbage hertil.

Hvor ligger den?
64 Rue du Faubourg Saint Honoré, 75008 (1ème arrondissement)

Åbent
10-18, syv dage om ugen

Coutume
Det her sted var på min liste som jeg havde med hjemmefra, jeg laver altid lidt research på forhånd, jeg hader at gå forgæves, og der er mange gode anbefalinger derude I cyberspace, og blandt kaffevennerne. Coutume var en af de første I Paris til at åbne mikroristeri, og til at arbejde efter de nye standarder, dem vi også ofte kalder “third wave”.

Flere andre steder i Paris bruger man også kaffebønner fra Coutume, de er virkelig dygtige, så det giver mening. Kaffen og stemningen fra butikken, risteriet og bryggebaren som ligger bagerst I butikken, var fantastisk at opleve. Coutume bør også være på din liste.

Hvor ligger den?
64 Rue du Faubourg Saint Honoré, 75008 (1ème arrondissement)

Åbent
10-18, 7 dage om ugen

~ Fin ~

Flere spændende artikler