Hos Juno the Bakery er franskbrødshylden som vi kender den byttet ud med et nøje kurateret udvalg af brød og bagværk, der lokker folk til fra nær og fjern. Kardemommebollerne (Emil irettesætter mig, da jeg refererer til dem som kardemommesnurrer) er stjernen i bageriet, men det er også det smagfulde, økologiske surdejsbrød, der, ligesom på Københavns øvrige gourmetbagerier, er en tydelig storfavorit.
Bageriet er trangt, så på den måde fungerer Juno mest af alt som et traditionelt bageri, der, i modsætning til de mange kombinerede café-bagerier, der skyder op i København for tiden, ikke er indrettet til fika-møder. Dem må man vente lidt med, til Juno i efteråret åbner kaffebar rundt om hjørnet fra bageriet. I mellem tiden bliver det to go, og Emil fortæller at størstedelen af kunderne er tilbagevendende: “mange af vores kunder kender vi ved fornavn”.
Idéen bag Juno the Bakery opstod i Paris, hvor parret boede i 4 år før de sidste år vendte hjem til København. Kulturen omkring de små mikrolokale bydele med bagerier, slagtere og ostehandlere var en stor inspiration, og Junos placering i et område præget af beboelse, et godt stykke fra bydelens øvrige butikker og caféer, har på ingen måde gjort det svært at tiltrække kunder. De kommer gerne langvejs fra på cykel; sågar i bil fra yderområderne.
Køen har det med at gå et godt stykke ud på vejen, og som man står der, sulten og forventningsfuld, kan man passende iagttage bagerne gennem det store vindue ind til bageriet, hvor Emil og hans kompetente ansatte fra tidlig morgen udøver deres kvalitetshåndværk og producerer kardemommebolle efter kardemommebolle, der får københavnernes smagsløg til at eksplodere af velbehag.